İmplant Uygulanma Süreci
İmplantın uygulanması için detaylı muayene ve röntgen gerekir. Bu aşamayı, kliniğimizde etkili bir biçimde kullandığımız dijital dental radyografi yöntemiyle oldukça hızlı ve hatasız olarak gerçekleştirebiliyoruz.
İmplant yukarıda da bahsettiğimiz gibi iki parçadan oluşmaktadır. Çene kemiğine öncelikli olarak yerleştirilen parçaya kök parça, bu kök parçanın üzerine yerleştirilen diş protezine de üst parça denir.
Öncelikle muhakkak hastaya lokal anestezi uygulanır. İşlevini kaybeden dişin çekilmesinden sonra, oradan boş kalan alana bir yuva oluşturulur. Burası kök parçanın gireceği yerdir. Çene kemiğine ve diş etine tam olarak oturması için bir miktar sürenin geçmesi gereklidir. Fakat bu süre hastadan hastaya değişkenlik gösterir. Öyle olsa bile biz, 3 ila 5 ay arasında seyredecek ortalama bir zamandan söz edebiliriz.
Bu sürenin bitimine kadar hasta, orada dişsiz kalacaktır. O zaman geçtikten sonra, titanyumdan yapılma kök parça ile kemik parça kaynaşması yeterli olanda sağlanmışsa, diş protezinin yerleştirilmesi safhasına geçilir.
İmplant Kimlere Uygulanabilir?
Diş implantı, çocukluğunu bitirmiş her yaştan kişiye uygulanabilir. Fakat gençlerde kemik gelişiminin tamamlanmış olması gereklidir. Kızlarda bu gelişim 16-17 yaşlarında tamamlanırken, erkeklerde 18 yaşında olur. Fakat diş implantı uygulamaları genellikle yaşı daha büyük kişilerde yaygındır. Zira bu kişiler gençlere oranla çok daha fazla diş kaybettiklerinden ve çene kemiklerinde erimeler yaşadıklarından dolayı diş implantlarına daha çok ihtiyaç duyarlar.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Bazı bedensel rahatsızlıklar, engeller, hastalıklar implant uygulamasını sakıncalı hale getirebilir. Bu gibi durumlara örnek olarak kalp rahatsızlıkları, romatizmal hastalıklar, diyabet ve kan pıhtılaşma sorunları gösterilebilir. Ayrıca hastanın çene kemik yapısının anatomik olarak uygun olmaması, hastanın cerrahi işlemlere anksiyete ve yüksek korku gibi psikolojik reaksiyonlar göstermesi gibi durumlar implant uygulamasını sorunlu hale getirir.