1 - İmplant Tedavisi
İmplant tedavileri, belki de toplumumuz içerisindeki en yaygın diş tedavilerinden biridir. Kaybedilen veya doğuştan eksik olan dişlerin yerine yerleştirilen, titanyum materyalinden yapılan ve vücuda herhangi zararlı bir yan etkisi bulunmayan yapay diş köklerine İmplant denir. İmplantların yerleştirilmesi işlemi de basitçe “İmplant tedavisi” olarak adlandırılır.
İmplant tedavisinde kullanılan materyallerin insan dokusuna uyumlu oldukları, geçmişten bugüne yapılan çalışmalar ve araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır.
2 - Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum kaplamalar, seramik veya porselen malzemeden yapılır. Parlak ve sağlam bir element olup herhangi bir metal içermemektedir. Diş hekimliğinde kullanımı, çürük dişlerin restore edilmesi amacıyla, diş kaplama tedavisi içinde yer alır. Ayrıca daha beyaz dişlere, daha parlak bir gülümsemeye sahip olmak isteyen hastalarımız için de uyguladığımız bir yöntemdir.
3 - Protezler
Dişlerini kaybetmiş olan hastalarımız, bu durumun ağız sağlıklarını, görünüşlerini, konuşma ve yemek yeme biçimlerini ne kadar önemli ölçüde etkilediğini çok iyi bilir. Protezler, kaybettiğiniz dişleriniz yerine geçen apareylerdir. Kaybolan dişlerin ve dokuların çiğneme fonksiyonlarını, konuşmaya olan faydalarını ve estetiğini geri kazanmak ve kalan dişlerin sağlığını koruyabilmek için uygulanan bir yöntemdir. Kliniğimizde son teknoloji cihazlar ve protez ürünleri ile gerçekleştirdiğimiz protez tedavilerinde hastalarımızın mevcut dokularının da sağlığını korunmasını sağlıyoruz.
4 - Kozmetik Diş Hekimliği
Kozmetik diş hekimliği aslında yeni bir şey değil. Onlarca yıldır kullanılmakta ve geliştirilmekte olan yöntemler sayesinde, dişlerin, ağzın ve gülümsemelerin daha estetik hale gelmesi sağlanmaktadır. Fakat son yıllardaki kozmetik diş hekimliği yöntemlerin ve teknolojinin gelişmesiyle, bugün kullanılan malzemelerin daha dayanıklı ve sağlıklı olmasıyla gittikçe yaygınlaşmaktadır.
Kısaca özetleyecek olursak, Geleneksel diş hekimliği dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığıyla ilgilenir. Kozmetik diş hekimliği ise bunları dışında birde diş estetiği ve görünümüyle ilgilenir. Gelişmiş diş beyazlatma, yarı saydam diş kaplama, tam gülümseme gibi yöntemler kozmetik diş hekimliğinin metotları arasında sayılabilir.
5 - Oral ve Maksillofasial Cerrahisi
Bugün oral ve maksillofasiyal cerrahi olarak anılan tedavi biçiminin kökeni, 20. yüzyıl başındaki oral cerrahide aranmalıdır. 1980’li yıllarda oral ve maksillofasial cerrahi adını alan yöntem, pek çok ciddi kaza sonucu oluşan hasarların tedavi edilmesinde kullanılır. Kaza sonrası baş, boyun ve yüzde oluşan hasarların düzeltilmesinden baş-boyun kanserlerin geriletilmesine, yanlış büyümüş çenelerin ameliyatla düzeltilmesinden bebek ve çocuklardaki dudak-damak yarıklarının onarımına kadar giden geniş bir uygulama alanı vardır.
6 - Ortodonti
Diş yapılarının bozukluğunu düzeltmeye yönelik uygulanan tedavi yöntemidir. Ortodonti tedavisi uygulanması için hastanın normal diş yapısının, olması gerektiğinden farklı ve çapraşık olması gerekir. Bu sorunun düzeltilmesi için ağız, diş ve kafa yapısı üzerinde incelemelerde bulunur. Tedavi metodunun amacı, diş yapısı bozukluğuna sahip olan hastanın normal dişlere kavuşmasını sağlamaktır. En bilinen ortodonti yöntemi, pek çok kişide görebileceğiniz diş teli takılmasıdır.
7 - Diş Eti Hastalıkları Tedavisi
Diş eti hastalıkları, dişler ve implantların çevresindeki sert ve yumuşak dokularda oluşan rahatsızlık ve bozukluklara verilen genel addır. Bu dokuların tanısı, tedavisi ve tedavi sonrası koruma yöntemlerinin tamamı, diş eti hastalıkları tedavisini tanımlayan “Periodontoloji” kavramı içinde değerlendirilir. Kliniğimizde diş eti kanamaları, şişme, iltihaplanma gibi pek çok diş eti hastalığı ve rahatsızlıklarına en etkin bir biçimde müdahale etmekteyiz.
8 - Pedodonti (Pediatrik)
Pedodonti, çocuk diş hekimliği anlamına gelir. 0-13 yaşları arasındaki çocukların süt dişlerinin, daimi dişlerinin sağlıklı bir biçimde korunmasını amaçlar. Pedodonti; çocuklarda çürüklerin, travmaların, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir yöntemdir. Bebeklik döneminden itibaren tüm çocuklarımızın sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olması için uzman diş hekimlerimiz en etkili yöntemleri ve son teknoloji aygıtları kullanmaktadır.